Vijf tips om beter te slapen

Gepubliceerd op 15 juni 2023 om 14:23

1. Ritme 

Ritme is dé belangrijkste factor voor jouw nachtrust. Zonder ritme weet je lichaam niet wanneer het tijd is om actief te zijn en wanneer je je rust moet pakken. 

Probeer elke dag dezelfde tijd in en vooral uit bed te gaan.

 

2. Licht

Licht geeft je hersenen het signaal dat het dag of nacht is. Hierdoor weet je of het tijd is om wakker te worden of te gaan slapen.

Begin je dag direct met zonlicht. Eindig je dag door bijvoorbeeld je lampen minder fel te zetten en je telefoon weg te leggen.

 

3. Temperatuur

Om in slaap te vallen moet je lichaam één á twee graden afkoelen. Zorg ervoor dat je slaapkamer koel is, door bijvoorbeeld een raam open te zetten en je verwarming ruim van tevoren uit te zetten.

 

4. Ontspanning

Even een rustmoment. Het moment om je gedachten op een rijtje te zetten. Wacht hier niet mee tot je in bed ligt, want dan gaat het van je kostbare slaaptijd af.

 

5. Beweging

Voldoende beweging overdag zorgt ervoor dat je 's avonds makkelijker in slaap valt. Probeer intensief bewegen, zoals sporten, hooguit twee uur voor het slapen af te ronden.

Een goede nachtrust is het beste medicijn

Vragen of opmerkingen?

Neem vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier. Ook kan je direct contact opnemen via +31611567348 of info@slaapcoachwestland.nl