Wedstrijden winnen begint in bed

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 11:30
Meer slaap is meer punten

In dit artikel heb ik een voorbeeld beschreven over hoe een goede nachtrust jou gaat helpen in je sport.

In 2011 is er een studie gedaan onder basketballers van Universitair niveau. De studie richtte zich op sprintsnelheid, accuraatheid van schoten in totaal, vrije worpen en het aantal driepunters dat gescoord werd.

De resultaten waren gigantisch!

Langer slapen

Spelers gingen gedurende een periode van 5 tot 7 weken gemiddeld 90 minuten langer slapen dan dat zij normaal sliepen. Dit gebeurde er met hun sportprestaties:

 

Door extra slaap scoort een basketbal team zes punten per wedstrijd meer!

Bij geen gemiddelde basketbalwedstrijd worden er zo'n 220 punten per team gescoord. Als we  naar de driepunters kijken (gemiddeld 12,7 per wedstrijd in de NBA), dan levert een goede nachtrust 4 extra punten op!

Voor de vrije worpen (goed voor gemiddeld 26 punten per wedstrijd) zal een goede nachtrust 2,3 punten extra opleveren. In totaal maakt dat 6 punten per wedstrijd! En dat is vaak precies het verschil tussen winnen en verliezen.

 

Dit werkt ook voor jou

Of je nu sneller, sterker, of gespierder wilt worden of beter in werpen, trappen of dansen, een goede nachtrust geeft je de boost die in wedstrijden het verschil maakt. Daarnaast helpt het natuurlijk ook bij het goed herstellen, voorkomen van blessures en je energievol voelen.

Probeer elke nacht minstens zeven uur aan slaap mee te pakken. Als je vaak sport wees dan vooral niet bang om er negen uur van te maken!

 


Slapen bij jou op de club

Ik geef voor sportclubs en teams speciale presentaties over hoe slaap jullie helpt bij beter presteren en welke tips je hiervoor kan toepassen. Zo leer je onder andere hoe je na een avondwedstrijd sneller en dieper slaapt.

Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact op via +31611567348 of info@slaapcoachwestland.nl